PGI

Antibes látnivalók

Antibes látnivalók

Antibes a Côte D’Azur egyik legszebb tengerparti nyaralóhelye, népszerű a gyönyörű strandjairól, azonban a településen olyan jelentős látnivalók is találhatók, mint a fallal körülvett középkori óváros, vagy a magaslaton álló Fort Carré erőd. A családos nyaralók számára kiváló program a tengeri vidámparkja.

Antibes kiváló úti cél, és tökéletes kiindulópont a Francia Riviéra felfedezésére. A legendás Cannes csak 11 kilométer távolságra fekszik, de Nizza festői városát fél órás vonatozással, vagy autózással érhetjük el. A nizzai repülőtér is csak 25 km távolságra található. Antibes különleges turisztikai látványosságokkal rendelkezik, habár a népszerűségét különösen a szép strandjainak köszönheti.

Legérdekesebb látnivalók Antibes-ben

Vieil Antibes

Antibes fallal körülvett óvárosa igen kedvelt a turisták körében. A keskeny macskaköves utcái, hívogató terei tele vannak éttermekkel, kávézókkal, és butikokkal. A fal mentén fantasztikus a kilátás a tengerre. A középkori negyed különösen a reggeli órákban a hagyományos piaci napok izgalmas, hiszen az eladók friss portékákat, kézműves termékeket -házi sajtokat, olívából készült portékákat kínálnak. A középkori erődített kastély mellett jelentős az óváros szívében álló Notre-Dame-székesegyház, amely jellegzetes példánya a provansz-barokk egyházi épületeknek. A Saint-André bástyában egy kiváló régészeti múzeum található, amelyek ásatások, és hajótörések kutatásainak eredményei láthatók.

Nomádé a Saint-Jaume bástyánál

Az impozáns alkotás azon a helyen áll, ahol az egykori hajógyár állt. A tengerre néző ember installációja Jaume Plensa katalán művész alkotása. A hely jelenetős azért is, mivel az egykori hajógyárból indult útra Cousteau kapitány híres, Calypso nevű hajója.

Antibes strandjai és a Chemin des Douaniers

 A Cote d’Azur igen változatos partszakasz, a keleti részében Menton-tól Fort Carré á Antibes-ig főként apró kavicsos, homokos partszakaszokat Juan-les Pins-től Théoule Sur Mer-ig találhatunk. A fürdőhelyek többsége ingyenes, azonban 150 privát strand is található. Antibes fő turisztikai vonzerejét a strandjai jelentik, összesen 23 km tengerparttal rendelkezik. A városhatárán kívül két kiváló strandterületet találhatunk.

A Juan-les Pins mentén gyönyörű fenyvesek húzódnak, nyaranta éjjel-nappal pezseg az élet. Itt rendezik meg a jelentős nemzetközi Antibes Jazz Fesztivált.

A Cap d’Antibes-félsziget nevezetes az öblökben megbújó rejtett strandjairól, és a domboldalon álló pompás villáiról. Habár a Plage de la Garoupe egy privát strand, a fehér homokos partszakasz az utószezonban nyitva áll a strandolók számára.

A Chemin des Douaniers egy 3,7 km hosszú tengerparti sétány, ahonnan Cap d’Antibes legjobban felfedezhető. Az öböl nevezetes a parti szeleiről, amelyről a Sentier de Tirepoil becenevet is kapta. A  Plage de la Garoupe-tól induló sétány keskeny, kanyargós tengerparti ösvényén gyalogos lépcsők is találhatók a sziklák közelében, áthalad a fenyőligeteken egészen a félsziget csúcsáig, ahol egy csodálatos rózsakert, és olajfaliget is található. Érdekesség, hogy sétányról jól láthatók az öböl gyakori vendégei, a különböző delfin rajok.

Marineland

Európa legnagyobb tengeri vidámparkját 1970-ben alapították, a 10 hektáros területen közel 40 féle állatfajnak ad otthont. A hatalmas akváriumokban a világ összes tengerének állatát bemutatják, a gyilkos bálna a legnépszerűbb látnivaló. A családos nyaralók kedvence az oroszlánfókák, és a delfinek, lehetőség van a cápák és a különféle tengeri lények közé elmerülni. A cápaalagút, de a trópusi akváriumok a tengeri csillagok, zöld morayák varázslatos világát mutatja be. A Marineland népszerű attrakciója az 5D-s mozi, amely az Antarktisz pingvinjeinek élőhelyét mutatja be.

Château Grimaldi-Musée Picasso

A Château Grimaldi egy lenyűgöző középkori erőd, amely bámulatos panorámát nyújt a tengerre. Egyben az otthona a Picasso Múzeumnak. A művész 1946-ban több hónapig alkotott a kastély falai között- életének örömteli időszakát jelentette. A gyűjtemény több mint 200 alkotását tartalmazza.

Fort Carré

A Fort Carré a Saint-Roch félszigeten magasodik, csodálatos 360 fokos panorámát nyújt. Az erőd a 16. században épült, őrhelyként és véderőműként használták. Az erőd mellett egy hatalmas park található, jellegzetes mediterrán növényzettel. Az erőd lábainál fekszik a Port Vauban kikötője.

Látnivalók Antibes környékén
Saint-Tropez látnivalók
Nizza látnivalók

Franciaországi utazás

Párizs látnivalók

Különleges látnivalók – Utazási tippek

Legoland Dubai
El Camino Del Rey
San Marino
Ljubljana
München látnivalók
Sorrento szállás
Köln
Augsburg látnivalók
Firenze
Gran Canaria

Nyaralási ajánlatok
Limanaki Beach Hotel & Suites