PGI

Nehéz helyzetben lévő vállalkozás támogatása

nehéz helyzetben lévő vállalkozás

Új ingyenhitel várható a közeljövőben, amely az egyéni vállalkozók, és a kkv-szektor számára lehet kedvező lehetőség.

A tízmillió forintos kamatmentes hitelkonstrukció részletei még nem ismertek, de valószínűsíthető, hogy nagy számú, jelenleg nehéz helyzetben lévő vállalkozás számára segít kilábalni a mostani helyzetből:újraindításhoz, valamint az újraindítást követően a működési költségek finanszírozására szolgálhat.

A legkisebb vállalkozások számára, így az egyéni vállalkozóknak, katás egyéni vállalkozásoknak azért is jelenthet mentőövet, mivel számukra a kevésbé kiszámítható bevételeik miatt sokkal nehezebben érhetőek el a banki hitelek. Az új konstrukcióval kapcsolatban egyenlőre sok a bizonytalanság. Az elemzők szerint a nehéz helyzetben lévő vállalkozás TEÁOR szám alapján kerül meghatározásra, amely kiszélesíti a kedvezményezettek körét. Így a vállalati szektor legkisebb bevétellel rendelkező szereplői (az egyéni vállalkozók, katás vállalkozók) juthatnak – nem jövedelmet helyettesítő, vagy azt kiegészítő segélyek helyett- hosszútávra szóló 0 százalékos hitelforráshoz.

Az új hitel várhatóan szabad felhasználású lesz, 10 évre szól, valamint 3 évig tartó moratóriummal egybekötve igényelhető meg. További pályázatok vállalkozásoknak a palyazatok.org weboldalon.