PGI

Multifunkciós karórák – mik a legnagyobb előnyeik?

naviforce-dual-kijelzos-ezust-massziv-ferfi-karora-nf-9170-2-7

Pontos idő kijelzése? Oké! Ez az a funkció, ami manapság nem elvárás. De csak azért nem az, mert annyira alap, hogy kérdésként sem merül fel ennek a hiánya. Ugyanakkor önmagában ez az egy tulajdonság kevés a boldogsághoz. Pláne napjainkban, amikor a technológia fejlődése letagadhatatlan. Egyébként ez abszolút pozitív változás, mert általa a felhasználóbarát élmények csúcsra járathatóak!

Ébresztő, indulhat a nap?

Ha már a multifunkcionalitásnál tartunk, akkor íme egy kis összegzés. A legtöbb karóra alapjáraton rendelkezik ébresztővel. Tehát még ez a tulajdonság sem nevezhető extrának vagy különlegesnek. A duál időzónás modellek már izgalmasabbak, hiszen az esetükben több időzóna is beállítható. Ez akkor óriási előny, ha a családtagok, barátok közül bárki távoli vidéken tölti az idejét, ami órákban kifejezve is másképpen alakul, mint itthon. Így aztán nyomon követhető, hogy ott éppen éjszakába vált-e a nappal vagy épp fordítva.

A sportos mindennapokban az időzítés, a visszaszámlálás vagy éppen a részidők mérése olyan funkciók, amik kifejezetten jól jönnek. Nem kell ahhoz profin űzni a mozgást, hogy ezek a lehetőségek hozzájárulhassanak az edzés sikeréhez, számszerűsíthető eredményességéhez.

AM vagy PM?

A digitális karóra alkalmas tizenkét vagy huszonnégy órás kijelzésre. Többnyire előbbit angol nyelvterületen használják. Ahol az AM a délelőttöt, a PM pedig a délutánt jelenti. Egyetlen gombnyomással könnyedén váltogatható a két kijelzési forma. Ugyan kis hazánkban azért még mindig a 24 órás variáció az elterjedtebb, úgy tűnik egyre többen voksolnak a 12 órás verzióra. A lényegen ez persze mit sem változtat, lévén a pontos, precíz időmutatás így is-úgy is borítékolható.

Ezek után már csak az a kérdés, hogy mindez a pozitívum mennyi időn át élvezhető? Vagyis, ha ketyeg a kiszemelt modell élettartamának órája, akkor vajon meddig hallható a képzeletbeli kattogás? Nos a bónusz jó hír, hogy a gyártók a minőségi, megbízható, azaz tartós végeredmény hívei. Így aztán a most befutó alternatíva akár egy évtized múlva is hűségesen mérheti a részidőket vagy éppen ébreszthet reggel!

Ez is érdekelhet